Wat trek je aan naar een sollicitatiegesprek?

Wat trek je aan naar een sollicitatiegesprek?

Na het schrijven van een geweldige brief en het boosten van je cv zodat je op papier een waanzinnige indruk achter laat, is het moment daar: Je bent uitgenodigd voor een gesprek. Met je vaardigheden zit het wel goed en je hebt antwoorden voorbereid op alle lastige vragen. Maar een eerste indruk kan alles maken of breken, en je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Dus wat trek je aan?

Kledingvoorschrift sollicitatiegesprek

Begin met uitzoeken naar de dresscode van het bedrijf waar je gaat solliciteren. Hoe formeel is de dresscode? Is iedereen business formal gekleed of eerder casual?

Wanneer je de categorie hebt uitgevonden waarin de werknemers van het bedrijf gekleed gaan, kun je gaan zoeken naar kleren waarin je je comfortabel voelt. Neem een kijkje op https://www.na-kd.com/nl om inspiratie op te doen.

Het spreekt misschien voor zich, maar zorg ervoor dat je onthullende kleding vermijdt. Dit kan afleiden van het gesprek en daarnaast een verkeerde indruk achter laten. Gebruik je gezonde verstand, en overdenk je outfit niet. Kies iets uit wat past bij het klimaat en het seizoen, zodat je niet verkleumd of bezweet het interview in gaat.

Uiteraard moet je er goed op letten dat je kleding schoon is. Check even goed op vlekken, haren van huisdieren, maar ook of alle knopen er nog op zitten en dat er geen gaten in je outfit zijn gevallen. Strijk je kleding de avond van te voren en hang deze ergens weg waar hij kreukelvrij blijft.

Jouw kleding voor je sollicitatiegesprek is de kers op te taart. Het maakt of breekt het gesprek niet, maar het is wel het laatste detail waarin al je inspanningen samen worden gebracht.

Hoe stem je je outfit af op de werkplek

Je hebt al onderzoek gedaan naar het bedrijf, dus je zou een idee moeten hebben van de werkplek, en welke formaliteit in dresscode wordt toegepast. Kijk bijvoorbeeld naar hun social media om foto’s te vinden van wat mensen op kantoor dragen.

Casual werkplek

Zoek voor een casual werkplek een professioneel ogende casual outfit als sollicitatiekleding.

Voor vrouwen kun je hierbij denken aan een donkere jeans met blouse en vest, of een knielange rik met overhemd of blouse. Hakken of platte schoenen kan allebei, zolang je geen open teen draagt.

Voor mannen kan dit betekenen: een donkere jeans of pantalon met een overhemd of polo, met nette schone schoenen.

Business Casual werkplek

Je moet je een beetje meer opdoffen voor een business casual omgeving. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld dragen: een zwarte of marine geklede broek of kokerrok, met een overhemd en jasje, en pumps of hakken om de voeten.

Mannen moeten zoeken naar een zwarte of marine geklede broek met een riem, een overhemd met knopen en een stropdas. Eventueel een blazer.

Formele werkplek

Vrouwen dragen op een formele werkplek een donkergekleurd op maat gemaakte jurk met jasje of een pakbroek. Mannen komen voor de dag in een pantalon met jasje en een overhemd met stropdas.

Sluit Menu
oceanwp