Een uitleg over business intelligence

Een uitleg over business intelligence

 

Misschien heb je wel eens van de term business intelligence gehoord. Niet veel mensen weten echter wat het nu eigenlijk inhoudt. Dit is uiteraard logisch wanneer je er nog nooit mee in aanraking bent geweest. Het is wel degelijk handig om je hier in te verdiepen. In het kort betekend het dat een bedrijf zoveel mogelijk data en informatie verzameld en onderzoek doet wat het vervolgens weer kan gebruiken om te zien waar nieuwe kansen en verbeterpunten liggen. Dit kan op verschillende vlakken en afdelingen zijn maar ook voor het bedrijf als geheel.

Het is belangrijk dat men goed oplet wat er precies belangrijk is en wat er bereikt moet worden met het toepassen van business intelligence. Naast het feit dat het een bedrijf enorm kan helpen de juiste richting te kiezen zijn er namelijk ook een aantal valkuilen aan verbonden. Wanneer het echter goed wordt uitgevoerd zullen de voordelen aannemelijk zijn voor welke onderneming dan ook. Hieronder gaan we verder in op wat ervoor kan zorgen dat deze manieren van onderzoek op de juiste wijze worden toegepast. Daarnaast kun je meer lezen over wat er fout kan gaan zodat je ook hier rekening mee kunt gaan houden.

Wat het succes van business intelligence bepaald is de manier waarop het toegepast wordt. Zodra de juiste mensen hiermee aan de slag gaan zal dit ongetwijfeld zo zijn voordelen hebben. Het is van groot belang om regelmatig terug te koppelen met deze mensen. Zorg ervoor dat je gezamenlijk regelmatig overleg voert en de tot dan toe behaalde resultaten doorneemt. Het kan moeilijk zijn om met data te werken voor werknemers die dit nog nooit eerder gedaan hebben. Daarom is het goed om hun hierover in te lichten en ze enthousiast te maken om op deze manier te werk te gaan.

Wanneer er niet consequent wordt gehandeld kan alles snel een nadelig effect krijgen. Wanneer er bepaalde personen binnen een bedrijf niet voldoende prestaties leveren op dit gebied wordt het nut ervan steeds kleiner. Alleen doordat iedereen zijn bevindingen met elkaar deelt en regelmatig resultaten analyseert zal dit helpen. De kunst is dus om te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan en iedereen zich even hard inzet voor het verzamelen van data en informatie. Wanneer dit werkelijkheid wordt zal ieder bedrijf van business intelligence profiteren.

Sluit Menu
oceanwp