De grootste exportproducten van Nederland

De grootste exportproducten van Nederland

 

Nederland is een land wat al eeuwenlang zaken doet met allerlei andere landen over de gehele wereld. Dit is een van redenen dat onze economie tot een van de succesvolste ter wereld behoort, zeker gezien het feit dat ons land relatief klein is in vergelijking met andere succesvolle landen. Wat als een van de voornaamste redenen gezien kan worden voor dit succes zijn een aantal van onze exportproducten.

Tulpen (sierteelt)
Al eeuwenlang staat Nederland bekend om de tulpen en bloemen die het exporteert. Hier wordt goud geld aan verdiend. De bloemenveiling van Aalsmeer is een plaats waar vele soorten bloemen verkocht worden. Ook de jaarlijkse Keukenhof is een evenement waarop mensen van over de hele wereld afkomen om onze bloemen in al hun glorie te bekijken.

Zuivel
Kaas en melk uit Nederland zijn zeer populair overal ter wereld en worden dan ook veelvuldig aan het buitenland verkocht.

Groeten (o.a. aardappelen)
Net als voor zuivel geldt ook voor onze groentes en aardappelen dat deze zeer geliefd zijn in het buitenland.

Aardgas
Er is de laatste tijd veel discussie over de winning van aardgas vooral in Groningen. Dit is gezien de situatie logisch, Toch is het een van onze grootste exportproducten.

Sluit Menu
oceanwp