Banen van de toekomst

Banen van de toekomst

 

Het is erg interessant om een dieper kijkje te nemen naar waar de zakelijke toekomst van Nederland precies ligt. De economie is immers constant aan verandering onderhevig en Nederland heeft in de historie laten zien hier goed mee om te kunnen gaan. Omdat er, zeker in het huidige digitale tijdperk, van alles in rap tempo zich ontwikkeld is het goed je af te vragen wat voor banen er over een aantal jaren zullen verdwijnen en wat daarvoor in de plaats gaat komen. Nadat er een aantal jaren een aardige crisis was is de economie weer opgeklommen en ziet de toekomst er al een stuk rooskleuriger uit.

Er zijn een aantal beroepsvelden waarin momenteel een personeelstekort heerst. Hierbij kun je onder anderen denken aan de zorg en het onderwijs. De komende jaren zal er veel aandacht gestoken worden in het oplossen van dit tekort. Zeker omdat dit banen zijn die voorlopig nog niet zullen verdwijnen is dit belangrijk. Andere beroepen die in de nabije toekomst veel uitgeoefend zullen worden hebben veel met data, marketing, ontwerpen en de verdere ontwikkeling van het internet te maken. Omdat deze branches zich steeds weer doorontwikkelen zal hier voorlopig nog veel werk in zijn.

Voor een aantal andere beroepen is het doek steeds meer aan het vallen of gaat dit steeds sneller gebeuren. Doordat er op allerlei vlakken steeds meer automatisch gaat is dot onvermijdbaar, zeker op de lange termijn. Een andere plaats waar steeds minder banen komen zijn in de retail doordat er meer en meer via internet gekocht wordt. Ook in het bankwezen zullen minder banen komen op den duur voor boekhouders en bepaalde adviseurs door de sterke opkomst van nieuwe soorten technologie.

Sluit Menu
oceanwp