Hoe je als nieuwe ondernemer geld kunt besparen

Hoe je als nieuwe ondernemer geld kunt besparen

Als nieuwe ondernemer weet je waarschijnlijk dat het opzetten van een nieuw bedrijf zeker niet goedkoop is. Daarnaast zul je jezelf in het begin ook voor een groot deel moeten richten op het verrichten van veel werk, terwijl je daar relatief weinig winst uit zult gaan halen.

Vooral als je een groot, welvarend bedrijf wil worden, kan het moeilijk zijn om je door deze moeilijke eerste fasen van een nieuw bedrijf te worstelen. Om deze reden zetten we een aantal manieren om geld te besparen op een rij. We kunnen je niet beloven dat het opzetten van een nieuw bedrijf met deze tips goedkoop gaat worden, maar het zal zeker wat schelen. Bovendien zul je met deze tips geld besparen, dat je vervolgens weer in andere zakelijke aspecten kunt steken.

1. Stap af van al dat papier!

Hoewel papier over het algemeen geen fortuin kost, heeft het toch een hoop voordelen om je bedrijf volledig papierloos te maken. Ten eerste bespaar je per maand wat geld dat je makkelijk in belangrijkere zaken zonder alternatieven kunt steken, en ten tweede zorgt het elimineren van papier voor een hoop positieve PR aandacht. Zoals we weten heeft papier een negatieve invloed op het milieu. Jouw (potentiƫle) klanten en cliƫnten zullen het fijn vinden om te weten dat jij met jouw bedrijf je best doet om het milieu zoveel mogelijk te helpen. Met wat geluk zal dit er dus ook nog eens voor zorgen dat meer mensen voor jouw bedrijf kiezen.

2. Wees niet bang om refurbished producten aan te schaffen

Je bedrijf zal waarschijnlijk een aantal computers nodig hebben. Het type computer dat je nodig hebt is in veel instanties afhankelijk van het soort bedrijf dat je runt. Mocht het zo zijn dat professionals in jouw werkveld veelal gebruik maken van Apple computers, kunnen de kosten van een aantal iMacs hoog oplopen.

Een website als mresell.nl biedt hier een oplossing voor. Dit bedrijf verkoopt refurbished Apple computers. De producten die het bedrijf verkoopt zijn van dezelfde kwaliteit als nieuwe producten, met een veel lager prijskaartje. Bovendien zit er ook nog eens een jaar garantie op alle producten die je via dit bedrijf aanschaft, wat de website ook nog eens een betrouwbaar alternatief maakt. Omdat het aanschaffen van refurbished computers ook beter is voor het milieu, kun je deze beslissing eveneens op een positieve manier aan je klanten bekend maken. Je zal hier dus weer niet alleen mee besparen, maar ook de kans vergroten om meer klanten te trekken.

3. Bied je werknemers kortere werkweken aan

Veel bedrijven proberen kosten te drukken door werkweken van vier dagen aan te bieden. Veel werknemers blijken dit ook nog eens fijner te vinden. Het verkorten van werkweken zorgt er in veel gevallen ook nog eens voor dat jouw werknemers meer focus hebben tijdens de dagen dat ze wel werken.

Zoals je ziet is het dus niet onmogelijk om als nieuwe ondernemer toch wat geld te besparen!

Sluit Menu
oceanwp